John van Bilsen als eerste in ton in buuttefinale

Print
John van Bilsen als eerste in ton in buuttefinale

Vorig jaar ging de titel naar Bjorn Smits uit Nederweert-Eind met zijn buut Baerke de werme bekker. Afbeelding: Jeroen Kuit

John van Bilsen uit Baexem bijt de spits af tijdens de finale van de Limburgse buuttekampioenschap 2019. Dat heeft een loting zondagmiddag in Theaterhotel De Oranjerie bepaald. In De Oranjerie vindt op vrijdagavond 11 januari ook de eindstrijd plaats.

Eric Reck uit Meerssen verschijnt tijdens de eindstrijd als laatste in de buutteton. De plaatsen twee tot en met zes zijn achtereenvolgens voor Henri van Geneijgen uit Swartbroek, Koen Verstappen uit Meijel, Helga Cornelissen uit Oostrum, Bas van Neer uit Susteren, Ton Klaessen uit Neer en Eric Reck uit Meerssen.

De publieke belangstelling voor de finale van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen is ook in 2019 weer overweldigend bleek zondag tijdens de kaartverkoop in Tegelen, Urmond en Roermond. Rond de duizend mensen uit de hele provincie meldden zich bij de drie voorverkoopadressen waar met het trekken van lootjes werd bepaald wie per persoon twee kaarten kreeg. De jury heeft de zeven finalisten uitgeselecteerd tijdens voorrondes in november in Belfeld, Merkelbeek en Nederweert-Eind. Er deden 25 kandidaten mee.