Hoog bezoek bij Stichting Nativitas in Horst

Print
Hoog bezoek bij Stichting Nativitas in Horst

De belangstelling voor de tentoonstelling was groot. Afbeelding: Stichting Nativitas

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De ambassadeur van Indonesië opende afgelopen vrijdag in Horst de tentoonstelling van de stichting Nativitas, die 25 jaar bestaat.

Dit jaar bestaat Stichting Nativitas 25 jaar. Dit wordt gevierd met een tentoonstelling in de bibliotheek van Horst met als thema ‘25 Jaar Stichting Nativitas in woord en beeld’ en is afgelopen vrijdag, onder grote belangstelling, geopend. Aan de hand van 200 foto’s wordt verteld wat met het geld uit deze regio, van met name de jaarlijkse speculaasactie, tot stand is gebracht door mama België op het Indonesische eiland Flores. Hiervoor is de bibliotheek helemaal in Indonesische sfeer ingericht. Onder de ruim 100 belangstellenden uit het hele land bevonden zich de ambassadeur van Indonesië, de burgemeester van Horst, de directie en de commissie van toezicht van het Citaverde College, alsmede een vertegenwoordiger van de welzijnsorganisatie Wilde Ganzen.

Tijdens de openingsceremonie was de rode draad in de toespraken wat je allemaal kunt bereiken met de simpele verkoop van pakken speculaas. (Dit jaar zijn er ruim 6000 verkocht). De ambassadeur van Indonesië opende de tentoonstelling met een slag op een originele Balinese gong.

Voor rondleidingen, bel 0613995385 of mail thdin@kpnmail.nl. Voor de kinderen is er een speurtocht ingericht. Onder de goede oplossingen worden drie prijzen verloot. De tentoonstelling is tot 1 januari te bezoeken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →