Hockeyers verslaan Pakistan en pakken tweede plek

Print
Hockeyers verslaan Pakistan en pakken tweede plek

Valentin Verga op archiefbeeld. Afbeelding: ANP

De Nederlandse hockeyers hebben zich bij het WK in India goed hersteld van de ontnuchterende nederlaag tegen Duitsland (1-4). De laatste groepswedstrijd tegen Pakistan in Bhubaneswar leverde een ruime overwinning op: 5-1.

Voor Oranje kwamen Thierry Brinkman, Valentin Verga, Bob de Voogd, Jorrit Croon en Mink van der Weerden tot scoren.

De ploeg van bondscoach Max Caldas eindigde in de groep achter Duitsland als tweede. Ook nummer drie Pakistan mag verder in het toernooi.

Nederland speelt in de tussenronde van het WK dinsdag tegen Canada, de nummer elf van de wereldranglijst. Voor Oranje mag dat duel geen al te grote problemen opleveren. Daarna wacht het gevaarlijke India, dat als gastland tot dusver opvallend goed presteert.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen