VERKEER

Afspraken over overlast spoor Sittard

Print
Afspraken over overlast spoor Sittard

Station van Sittard. Afbeelding: Harry Heuts

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Zuid-Limburg -

De gemeente Sittard-Geleen hoopt met spoorbeheerder ProRail en omwonenden van het station Sittard afspraken te maken om (geluids-)overlast te beperken.

Al jaren klagen omwonenden over overlast van stationair draaiende motoren van locomotieven en werkzaamheden op het spooremplacement Sittard.

Volgens het stadsbestuur is ingrijpen lastig, omdat het Rijk het bevoegd gezag is voor het doorlopende spoor en de gemeente voor het emplacement. De gemeente dringt aan op één wettelijk regime voor heel het stationsgebied, meldt het college van B en W op vragen van het CDA.

Ontheffing

De gemeente wil bij het verlenen van ontheffingen voor werkzaamheden voortaan niet alleen op geluid letten maar ook op lichthinder en trillingen. Ook het voorbereiden van werkzaamheden moet voortaan onder de ontheffing vallen. De gemeente wil de handhaving verbeteren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →