Treinverkeer

Reizigersorganisatie Rover: Kerkrade is de pineut met ingang van nieuwe treindienstregeling

Print
Reizigersorganisatie Rover: Kerkrade is de pineut met ingang van nieuwe treindienstregeling

Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Zuid-Limburg -

De nieuwe dienstregeling van Arriva die 9 december ingaat, levert met name voor reizigers vanuit Kerkrade extra reistijd op.

De grootste gevolgen zijn er voor reizigers van Kerkrade naar Valkenburg, Meerssen en Maastricht. Nu hebben deze reizigers in Heerlen nog de keuze om met de snel- of stoptrein verder te reizen. In de nieuwe dienstregeling kunnen ze alleen met de stoptrein verder reizen. Mensen die met de trein van en naar Landgraaf willen, kunnen wel eenmaal per uur rechtstreeks met de internationale trein naar Valkenburg, Meerssen en Maastricht en terug reizen.

Knelpunt

Reizigersorganisatie Rover afdeling Limburg is ontevreden over deze nieuwe dienstregeling. Volgens Rover is de beperkte perroncapaciteit van station Heerlen het knelpunt. Er zijn namelijk slechts vier aankomst- en vertreksporen. Volgens de belangenorganisatie kan het aantal aankomst- en vertrekmogelijkheden op eenvoudige wijze worden uitgebreid naar vijf door het plaatsen van een wissel. Door deze aan te leggen kan de verslechtering van de dienstregeling worden teruggedraaid. De kosten hiervan kunnen volgens reizigersvereniging Rover in één jaar worden terugverdiend. Rover vraagt daarom ProRail de aanleg van deze wissel te financieren en met spoed te realiseren.

Zuur

Doorgaans levert een nieuwe dienstregeling voordelen op voor de reiziger, zoals kortere reistijden, minder vaak overstappen en soms nieuwe treinverbindingen, zegt Rover. ‘Helaas zijn de druiven zuur voor inwoners uit de regio Kerkrade en in mindere mate voor de mensen uit Landgraaf die nu overstappen in Heerlen’, stelt ze in een persbericht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →