molotov

Politie ontkent te hard optreden bij huisbezoek

Print
Politie ontkent te hard optreden bij huisbezoek

Afbeelding: iStock

Maastricht / Itteren -

Was het nou wel of niet een ‘politie-inval’? Volgens twee Maastrichtenaren ging de politie te hardhandig te werk bij het checken van een tip, maar de politie ontkent dit.

De politie Limburg kreeg vrijdag een tip binnen over een molotov-cocktail die mogelijk zou worden ingezet bij de betoging van de ‘gele hesjes’ in Maastricht zaterdag.

Twee Maastrichtenaren zouden hier meer vanaf weten. Een woordvoerder: „Deze tip moesten wij toch wel echt even gaan checken.”

Twee wijkagenten gingen vervolgens langs op het adres in Maastricht, en stelden vast dat de tip niet bleek te kloppen. „Het gesprek verliep rustig en er was niks aan de hand”, aldus de woordvoerder.

'Overstuur'
Maar dan verschijnt een tweet van een van de twee Maastrichtenaren met de woorden: „Overstuur. Politieinval. Niet mals. Wel goed afgesproken in gesprek.” Hierop volgt veel ophef onder twitteraars en een bericht op GeenStijl waarin het optreden van de politie wordt bekritiseerd.

Ten onrechte, aldus de politie: „We zijn hier erg verbaasd over. Er was absoluut geen sprake van een inval, een inval gaat er veel harder aan toe. Er is vier keer aangebeld bij het adres en daarna is er op de deur geklopt: niemand deed open terwijl we wisten dat er iemand thuis was.”

Ook in een tweet ontkracht de politie de ophef: „We hebben alleen even navraag gedaan. Bewoners valt niets te verwijten.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →