Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Goaltjesdief, captain en straks ook nog voorzitter

Goaltjesdief, captain en straks ook nog voorzitter

SC Susteren-aanvaller en aanvoerder Kevin Hoffmans, die op jonge leeftijd voorzitter wordt van de club. Op de achtergrond de huidige voorzitter Wim Fiddelaers. Afbeelding: Ermindo Armino

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert - Bij SC Susteren gaat Wim Fiddelaers na 28 jaar de voorzittershamer overdragen. Zijn opvolger: captain en topscorer van het eerste elftal Kevin Hoffmans, nog maar 27 jaar oud.

Het beeld voor iedere amateurwedstrijd is vrijwel altijd identiek. De voorzitters en bestuursleden (meestal op respectabele leeftijd) van beide verenigingen komen samen in de bestuurskamer. Ze slurpen een kop koffie naar binnen, klagen over de jeugd van tegenwoordig die weinig tot niets meer zou voelen voor het verenigingsleven en wensen elkaar een fijne pot voetbal toe. In de rust zien ze elkaar weer, waarna het tafereel van voor af aan begint, alleen dan met een stuk vlaai erbij.

Maar stel nu ...