Pascale Plusquin lijsttrekker Partij voor de Dieren

Print
Pascale Plusquin lijsttrekker Partij voor de Dieren

Pascale Plusquin (rechts) is gekozen tot lijsttrekker van Partij voor de Dieren in Limburg. Afbeelding: Harry Heuts

Zuid-Limburg / Heerlen / Hoensbroek / Midden-Limburg -

De huidige fractievoorzitter van Partij voor de Dieren, Pascale Plusquin uit Heerlen, is gekozen als lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Dat gebeurde zondag tijdens het partijcongres in Amsterdam.

Pascale Plusquin kwam eind 2015 in Provinciale Staten als opvolger van Frank Wassenberg die toen Tweede Kamerlid werd. Plusquin is sinds maart ook fractievoorzitter van Partij voor de Dieren in Heerlen. Na de gemeenteraadsverkiezingen kwam de partij hier uit het niets met twee zetels in de raad.

De Heerlense zegt dat ze rekent op een groei van een naar drie zetels in de Staten. De tweede plek op de kandidatenlijst is voor Roermondenaar Peter Loomans. Hij is chemisch technoloog van beroep en bestuurslid van de Limburgse Natuur en Milieufederatie. Op de derde plaats staat dierenarts Anne Hanssen uit Voerendaal. Zij is een van de oprichters van Caring Vets, een vereniging van dierenartsen die zich uitspreekt tegen schending van dierenwelzijn.

De partij doet voor het eerst in alle Nederlandse provincies mee aan de Statenverkiezingen. De kandidatenlijst van Partij voor de Dieren telt zestien personen. Lijstduwer is Frank Wassenberg.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje