Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Het beste Aziatische restaurant werkt voorzichtig aan vernieuwing

Het beste Aziatische restaurant werkt voorzichtig aan vernieuwing

Sui Wan Yuen-Ko in de keuken van restaurant Mei Wah. Afbeelding: Kees Martens

Al een halve eeuw is restaurant Mei Wah een begrip in Eindhoven. GaultMillau bekroonde het vorige week tot beste Aziatische restaurant.

De olie in de wokpan knettert. En sist als het rundvlees en de Chinese pepers met een soeplepel in de pan worden geschoven. Met de souplesse van een jeugdige en toch ervaren ballerina beweegt de kok zich door de keuken waar de tijd al tientallen jaren stil lijkt te staan. Het domein van Sui Wan Yuen-Ko (77). Zwarte pepersaus erbij en klaar. Ze proeft en is tevreden. „Beetje pittig.”

Sui Wan bestiert de keuken van Mei Wah. De zaak die al dik 53 jaar aan de Leenderweg in Eindhoven zit ...