Wordt Cas uit Lerop de Beste Thuisbakker van Nederland?

Print
Wordt Cas uit Lerop de Beste Thuisbakker van Nederland?

Cas Wolters met Heel Holland Bakt-presentator André van Duin. Afbeelding: Facebookpagina Cas Wolters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Sint Odiliënberg -

Bakminnend Nederland laat de komende weken op zondagavond weer alles uit de handen vallen en neemt massaal plaats voor de televisie. Zondagavond werd de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Heel Holland Bakt’ uitgezonden. Een van de tien deelnemers die ‘de tent’ in mogen en kans maken op de titel Beste Thuisbakker van Nederland is de 23-jarige Cas Wolters uit Lerop, een gehucht tussen Roermond en Sint Odiliënberg.

Kijkers zagen zondagavond hoe Cas zijn felbegeerde bakshort ontving uit handen van presentator André van Duin. De 23-jarige Leroppenaar studeert aan de Pabo en is dol op bakken. Hij wil Nederland graag kennis laten maken met zijn Limburgse bakkunsten en zou het mooi vinden „om aan auditief beperkte mensen te laten zien dat als je iets leuk vindt en je ervoor gaat, er heel veel mogelijk is. Ondanks je beperking”, zo vertelde hij aan André van Duin. Zo is Cas zelf doof, maar kan hij zich door zijn twee hoortoestellen goed redden. Daarnaast heeft hij een gebarentolk die voor hem tolkt. Cas houdt naast bakken van toneelspelen, zwemmen en gezellige dingen doen met vrienden.

Is Cas zijn zenuwen de baas haalt hij de finale van het populaire bakprogramma? „Daar mag ik nog niks over vertellen uiteraard. Ik zou zeggen, kijk de komende weken naar Heel Holland Bakt”, lacht de 23-jarige hobbybakker. Het programma wordt uitgezonden op zondagavond om 20.25 uur op NPO1.

Klik hier om de uitzending van zondagavond terug te kijken en nader kennis te maken met Cas en de andere deelnemers aan Heel Holland Bakt.