Valkenburg

Kerstvoettocht Valkenburg - Banneux

Print
Kerstvoettocht Valkenburg - Banneux

Pelgrims onderweg naar Banneux. Afbeelding: Organisatie kerstvoettocht

Noord-Limburg / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Voor de tachtigste keer sinds 1933 wordt 24 december vanuit Valkenburg de kerstvoettocht naar het Belgische bedevaartsoord Banneux gehouden.

De pelgrims starten de dag met een mis om 8.30 uur in de kerk van de H.H. Nicolaas en Barbara te Valkenburg. Na de reiszegen begint de 51 kilometer lange voettocht.

De bedevaartsroute is aangegeven middels borden en loopt van Valkenburg via Sibbe en Margraten naar de grensovergang De Plank en vervolgens gaat het via Aubel, Charneux, Battice en Pepinster naar Banneux. Onderweg aansluiten is ook mogelijk indien 51 kilometer wat veel is.

Volgwagens rijden frequent over de route en ook het Rode Kruis van Valkenburg is aanwezig voor eventuele medische hulp. Langs de route zijn er genoeg mogelijkheden tot rust in de diverse horecagelegenheden. In de kerk van Lambermont (tussen Battice en Pepinster) wordt de pelgrim de mogelijkheid geboden tot rust, stilte en gebed. Hetzelfde geldt ook voor de kapel van Tancrémont op ongeveer drie kilometer voor Banneux.

Om 21.00 uur begint in de Boodschapskapel in Banneux de kerstnachtviering die vocaal opgeluisterd wordt door het kerkelijk zangkoor van Houthem-St. Gerlach onder leiding van Bernarda Meessen.

Voor de pelgrims die niet over eigen vervoer terug beschikken vertrekken na de nachtmis, rond 22.30 uur, vanuit Banneux bussen in de richting van Valkenburg en Maastricht.

Om zeker te zijn van een plaats in een van deze bussen dient men zich uiterlijk maandag 17 december aan te melden bij Roos Spits-Vossen, telefoonnummer 043 – 6015447. De route en overige informatie is te vinden op: www.kerstvoettochtbanneux.nl