Kersthappening met als doel ‘Verbinding in de Wijk’

Print
Kersthappening met als doel ‘Verbinding in de Wijk’

een collage van enkele locaties die het decor zijn voor de Kersthappening. Afbeelding: Jan Leenders

Weert -

Samen met de jubilerende Philips van Horne houden PSW, basisschool Aan de Bron en Kinderopvang Humanitas op donderdag 20 december, tussen 16.00 en 20.00 uur een grote Kersthappening nabij het Aan de Bronpark, in het gebied Herenstraat, Wertastraat en Maaslandlaan.

Onder de naam ‘Verbinding in de Wijk’ worden de diverse locaties die meedoen aan deze ‘Kersthappening’ via een lichtjesroute met elkaar verbonden. Op elke locatie worden er, in een feeërieke kerstsfeer, talloze kerstproducten verkocht en zijn er lekkernijen en drankjes te koop. Ook kunnen bezoekers diverse (kinder-)workshops volgen, zoals kerstdecoraties maken, kerstkoekjes versieren, kleurplaten inkleuren en meer. Leden van scouting St. Maarten verzorgen de vuurkorven tussen de diverse gebouwen.

Op twee tijdstippen (16.30 uur en 17.30 uur) zijn er, in de aula van de Philips van Horne, optredens van het Weerter Mannenkoor. Ook de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 geeft tussen 18.30 en 19.00 uur acte de présence. Leerlingen van de clusters muziek zorgen eveneens voor een muzikale omlijsting. Vrijwilligers van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof zijn aanwezig met diverse oude ambachten en docenten, cliënten van PSW, leerlingen van de Philips van Horne en Aan den Bron verzorgen een levende Kerststal.

Bezoekers kunnen op de foto met de Kerstman tijdens een ‘Meet & Greet’. Diverse medewerkers lopen, verkleed in Anton Pieckstijl. Bewoners van Woonzorgcentrum Hornehoof worden door leerlingen van de Philips van Horne opgehaald om in een rolstoel de Kersthappening bij te wonen. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig op de parkeerterreinen van sporthal Aan de Bron, aan de Philips van Horne en bij PSW. De toegang is gratis.