SOS Meerlo-Wanssum sponsort bouw toeristisch opleidingscentrum in Peru

Print
SOS Meerlo-Wanssum sponsort bouw toeristisch opleidingscentrum in Peru

Mama Alice werkt in Ayacucho, één van de armste gebieden van Peru. Afbeelding: VIA Limburg

Meerlo / Wanssum -

Mama Alice, de Peruaanse Niet Gouvernementele organisatie (NGO) bouwt met de hulp van Stichting SOS Meerlo-Wanssum, een Toeristisch Training Centrum mét restaurant, waar jaarlijks 100 jongeren opgeleid worden tot ober, barman en kok.

Het Toeristisch Training Centrum wordt, onder begeleiding van een Peruaanse ingenieur, gebouwd door jongeren die afgestudeerd zijn aan de vakopleidingen van Mama Alice. Er is gekozen voor duurzaam bouwmateriaal uit de omgeving. In het centrum worden opleidings- en werkplekken gecreëerd voor jongeren die nu geen toegang hebben tot de arbeidsmarkt. “Het restaurant gaat straks open voor publiek en hiermee genereert de NGO inkomsten. De winst wordt geïnvesteerd in de onderwijs- en psychosociale programma’s van Mama Alice. Het is van belang dat de stichting zelfstandig kan zijn en minder afhankelijk van inkomsten uit Nederland. Maar het mooiste en belangrijkste resultaat is natuurlijk dat al die jongeren die voorheen geen kans hadden op een eerlijk inkomen na het volgen van een vakopleiding bij Mama Alice, bij de beste restaurants van Ayacucho aan de slag kunnen”, laat de organisatie weten.

Mama Alice

Mama Alice is opgericht door de Limburgse Frederique Kallen. Haar organisatie werkt sinds 2005 jaarlijks met 500 kinderen en adolescenten die uit zeer moeilijke thuissituaties komen. Mama Alice werkt in Ayacucho, één van de armste gebieden van Peru. Bijna alle kinderen komen uit een schrijnende thuissituatie: armoede, vaak gepaard gaand met huiselijk geweld, alcoholisme, seksueel misbruik, slechte hygiëne en ondervoeding. De NGO biedt naschoolse onderwijsbegeleiding, de psychologen en de maatschappelijk werkers helpen de families en er worden diverse vakopleidingen aangeboden.