Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

'Dit recept voor stoofpot is 118 jaar oud en nog steeds een winnaar'

Aan tafel

Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Het jachtseizoen is in volle gang: tijd voor stoofpot! Heb jij het niet zo op wild? Geen paniek! Runder- of sukadelappen zijn een prima alternatief.

Dit recept heeft mijn oma zelf bedacht. In 1900 was er namelijk nog geen huishoudschool, of geld voor kookboeken. Met eigen producten en zonder toevoeging van allerhande kruiden zette ze dit eenvoudige gerecht op tafel. Honderd jaar later is het nog steeds een winnaar.

Hertenstoofpot

Voor 6 personen

Bereidingsduur: 3 uur

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld



Ingrediënten

- 2 kg hertenpoulet/sukade

- 2 el roomboter of olijfolie

- 4 uien ...