Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

De chique coquilles met rösti van Monique uit Venlo

Bon appetit

Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Tijdens de decembermaand draait de kookstudio van Monique Limburg uit Venlo op volle toeren. Iedereen wil met de feestdagen nog een vorkje meeprikken tijdens het kerstmenu, waarbij dit jaar ook coquilles met schorseneren, rösti en haringkuit met winterpostelein over de tong rollen.

Koken was en ís een grote passie van Monique Limburg uit Venlo. Ooit begonnen met vriendinnen als hobbykookclub in haar eigen keuken. Maar een hobby mag je het inmiddels niet meer noemen, want ze runt inmiddels 21 jaar kookstudio L’amuse Culinair - op twee locaties - in haar woonplaats. In de grootste van de twee professionele keukens is maar liefst plek voor veertig gasten. Hier ontmoeten we de chef van vandaag. Die overigens niet uit deze provincie blijkt te komen, zoals haar naam ...