GEMEENSCHAPSRUIMTE

Banholt breidt harmoniezaal uit voor half miljoen euro

Print
Banholt breidt harmoniezaal uit voor half miljoen euro

Afbeelding: De Limburger

Banholt -

Harmonie Amicitia uit Banholt wil de eigen zaal flink uitbreiden. De kosten worden geraamd op een half miljoen.

De ruimte heet officieel ‘harmoniezaal’. Maar in de praktijk is het lokaal van harmonie Amicitia veel meer dan alleen repetitie- en concertruimte: de zaal is in de loop van de jaren uitgegroeid tot het verenigingslokaal van het dorp.

Akoestiek

Technisch voldoet de zaal met haar uitstekende akoestiek nog altijd aan de eisen. Maar de ruimte is er wat krap. Dat wreekt zich vooral als er verschillende activiteiten tegelijk plaatsvinden: bij de muzieklessen zit de ene leerling vaak voor in het café en de andere boven op het podium.

De harmonie wil de zaal daarom gaan uitbreiden met wat extra lokalen. Dat kan omdat er achter de huidige ruimte nog een stuk grond ligt dat zonder al te veel problemen bebouwd kan worden. In die extra ruimte kan straks ook vergaderd worden, aldus het bestuur.

Subsidie

Met die uitbreiding kan Amicitia straks ook andere verenigingen uit Banholt uit de brand helpen. Daarom is de gemeente Eijsden-Margraten bereid om mee te betalen aan die plannen. B en W stellen de gemeenteraad morgenavond voor om de harmonie 56.000 euro subsidie toe te kennen, in de verwachting dat de provincie dat bedrag verdubbelt.