Belangenverstrengeling

Weer kritiek schrijver op Bokkenrijdersfilm

Print
Weer kritiek schrijver op Bokkenrijdersfilm

Regisseur Paul Haans en Ton van Reen konden nog wel door een deur bij de pitch voor de Bokkenrijdersfilm. Afbeelding: Ton van Reen

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Zuid-Limburg -

Schrijver Ton van Reen uit opnieuw kritiek op de film Voor Galg en Rad. Hij hekelt de dubbelrol van producent Guido Franken.

Guido Franken is niet alleen producent van de korte film, maar ook als projectmanager verbonden aan het Limburgse filmplatform CineSud. De organisatie ondersteunde ook het vinden van financiering van de film. Van Reen verwijt Franken belangenverstrengeling. „Dat kan niet.”

Geld

Franken verwerpt de kritiek. Het enige dat CineSud deed is helpen met de distributie van de film en het werven van sponsors via crowdfunder Cinecrowd, door een pagina op de eigen website, stelt Franken. CineSud stak zelf geen geld in de film, bezweert hij.

Van Reen uitte al eerder kritiek. De makers van de film zouden zijn scenario hebben gebruikt zonder te betalen. Hij eiste een vergoeding van 15.000 euro. Regisseur Paul Haans wilde aanvankelijk een lange speelfilm maken, maar dat bleek onhaalbaar. Dus schakelde hij een andere schrijver in om een scenario te maken voor een korte film.

Première

Die film ging eerder deze maand in première in Schinveld en Puth, waar ook filmscènes zijn opgenomen. De makers willen er komend jaar mee naar een aantal filmfestivals.