L1 breekt met Buuttekampioenschap: samenvatting finale niet meer op tv

Print
L1 breekt met Buuttekampioenschap: samenvatting finale niet meer op tv

Bjorn Smits als Baerke de werme bekker. Afbeelding: Jeroen Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

Er komt dit jaar geen samenvatting van de finale van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap op L1. Reden is een zakelijk geschil tussen de regionale omroep en de organiserende Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten.

De LVKA ontving de afgelopen tien jaar telkens een percentage 40 procent van de aankondigingsadvertentie-gelden ter waarde van om en nabij de 400 euro. Daarnaast nam L1 een sponsorpakket af ter waarde van 1100 euro.

Lees ook: Conflict tussen L1 en buuttekampioenschap: 'moeten wij opdraaien voor de korting op hun subsidiegelden?'

Bezuinigingsmaatregelen

Door bezuinigingsmaatregelen wil de omroep hier vanaf. Zij wil geen percentage van de advertentiegelden meer afstaan en ook niet meer betalen voor het sponsorpakket.

Bij de LVKA is dit nieuws koud op het dak gevallen. Met name de timing en de manier waarop steekt hen. Zo was er al sinds april overleg tussen beide partijen waarbij inmiddels was afgesproken dat het percentage advertentiegelden van 40 naar 25 procent zou worden teruggebracht en dat er wat betreft het sponsorpakket wel uitgekomen zou worden.

Percentage

Begin november besloot de omroep echter het percentage naar nul terug te brengen en geen sponsorpakket af te nemen, maar wel alle privileges inclusief acht vipkaarten te willen blijven ontvangen. Daar voelt de LVKA niets voor. Zij zoekt nu naar een nieuwe mogelijkheid de samenvatting van de buuttekampioenschappen toch op tv te krijgen.

Volgens commercieel directeur Emiel van der Wal van L1 waren de nieuwe sponsorrichtlijnen naar aanleiding van de opgelegde bezuinigingen al in april bekend maar zijn deze ‘of slecht gecommuniceerd of verkeerd begrepen’. De LVKA spreekt dat laatste tegen.