Bas Verkerk waarnemend burgemeester van nieuwe gemeente Beekdaelen

Print
Bas Verkerk waarnemend burgemeester van nieuwe gemeente Beekdaelen

Afbeelding: ANP

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade -

Bas Verkerk (60) wordt per 1 januari waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Beekdaelen (Nuth, Onderbanken, Schinnen).

Verkerk was van 2004 tot 2016 burgemeester van de gemeente Delft. Sindsdien is hij waarnemend burgemeester in de gemeenten De Bilt en Ommen geweest.

Gouverneur Theo Bovens heeft tot de aanstelling besloten na goed overleg met de fractievoorzitters uit de nieuw gekozen gemeenteraad van Beekdaelen. De waarneming van het burgemeestersambt van Beekdaelen zal naar verwachting ongeveer een half jaar gaan duren, tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester medio 2019.

De procedure voor de benoeming van een burgemeester van de nieuwe gemeente Beekdaelen zal begin 2019 worden opgestart met de vaststelling van de profielschets door de gemeenteraad. Volgens goed gebruik is de gouverneur op zoek gegaan naar een waarnemend burgemeester van buiten de bij de herindeling betrokken gemeentes en heeft hij dus niet gekozen voor een van de zittende burgemeesters. Zodoende is hij uitgekomen bij Verkerk, lid van de VVD.