‘Man uit Weert bekende ontvoering zesjarig meisje’

Print
‘Man uit Weert bekende ontvoering zesjarig meisje’

De Maastrichtstraat in Weert, waar het zesjarig meisje zou zijn ontvoerd. Afbeelding: Google Streetview

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy / Midden-Limburg -

Tim G. (24) uit Weert, de verdachte van de ontvoering van een zesjarig meisje in juni in Weert, heeft tegenover de politie het misdrijf bekend. Hij zou daar ook hebben opgebiecht dat hij die dag een ander kind zijn geslachtsdeel heeft getoond.

Dit zei de officier van justitie dinsdag in een tussentijdse behandeling van de rechtszaak in Roermond. De rechtbank besliste dat G. woensdag vanuit het huis van bewaring naar huis mag.

De rechtbankvoorzitter vertelde dat Tim G. ook bij de reclassering en tegenover een psycholoog bekennende verklaringen heeft afgelegd. Hij zou hebben verteld dat hij op 6 juni van dit jaar impulsief en zonder seksuele bijbedoelingen heeft gehandeld toen hij het meisje in de kofferbak van zijn auto heeft geduwd.

Wiet

G. wilde dinsdagmorgen tijdens een tussentijdse zitting in Roermond zijn beweerde bekentenissen niet herhalen. „Ik heb zo veel mogelijk verteld wat ik me kan herinneren. Dat is tot het moment dat ik die dag wiet ging halen.” Dat was vóór de vermeende kidnapping. Meer wil hij niet zeggen. Volgens G’s advocaat Joost Antonides heeft zijn cliënt nooit bekend. „De psycholoog heeft haar conclusie getrokken uit het proces-verbaal van de politie. Die heeft de cliënt onder druk en zonder aanwezigheid van een advocaat laten verklaren.”

De officier van justitie wilde niet dat G. op vrije voeten zou komen. „Hij geeft geen openheid van zaken.” Ze acht de kans aanwezig dat G. opnieuw in de fout gaat. De raadsman bracht daar tegenin dat gedragsdeskundigen het herhalingsgevaar juist laag inschatten.

Kofferbak

Wat er zich die woensdagavond heeft afgespeeld in en rond de Maastrichtstraat in Weert zal duidelijk moeten worden tijdens de inhoudelijke behandeling in 2019. Ooggetuigen zeggen dat ze op 6 juni hebben gezien dat een bestuurder van een Volkswagen Golf het kind aansprak en haar in de kofferbak van zijn auto duwde.

Niet veel later zou de man het meisje aan de Nedermaaslaan weer op straat hebben gezet, omdat het kind maar bleef schreeuwen. De politie pakte Tim G. (24) uit Weert een week later op. Er loopt in zijn zaak nog een DNA-onderzoek. In de auto van G. zijn haren aangetroffen waarvan er één zeker van het meisje is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee