Echt

‘Onaardig op Facebook: bankstel of geld’

Print
‘Onaardig op Facebook: bankstel of geld’

Afbeelding: Rob Oostwegel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Zuid-Limburg -

Een echtpaar met een meubelzaak in Echt stapt in mei 2015 naar de politie met het verhaal dat drie leden van Satudarah hen in hun woning hebben overvallen. De vrouw zou op de Facebook ‘iets onaardigs’ over Satudarah hebben geschreven.

Dat schiet in het verkeerde keelgat bij de – inmiddels verboden – motorclub. Enkele leden zouden vervolgens verhaal zijn gaan halen. Het komt het stel op een boetedoening te staan. Satudarah wil geld of een bankstel zien ter compensatie.

De eigenaren vertellen hoe ze geslagen zijn met een honkbalknuppel, waardoor de eigenaar met een gebroken kaak, blauw oog en een snijwond in haar gezicht in het ziekenhuis belandt.

Later blijkt de vrouw te twijfelen over een aangifte en wil ze met ‘de grote baas’ president Stephan P. praten. Het echtpaar besluit uiteindelijk geen aangifte te doen ‘omdat ze geen last meer van Satudarah hadden gehad’. Volgens de rechtbank zou angst een rol hebben gespeeld bij die afweging. Twee van de mogelijke daders staan nu niet terecht. Ze moeten later voorkomen.