Dierbaar

Levende sprinkhanen voor de hagedis zonder naam

Print
Levende sprinkhanen voor de hagedis zonder naam

Veel doet-ie niet, deze hagedis. Als hij maar lekker warm onder de lamp kan zitten, dan is-ie tevreden. Afbeelding: Harry Heuts

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle - Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: De hagedis zonder naam.

Het liefst klimt-ie op zijn tak, waar hij de hele dag lekker onder de warmtelamp ligt. Een baardagaam - je weet wel, zo’n hagedis - is namelijk koudbloedig en dus afhankelijk van de temperatuur om hem heen. Zo’n huisdier is weer eens wat anders dan een konijn of cavia, zegt Liza Lam (23) uit Meerssen. „Ik wilde altijd al een reptiel hebben en dit is een makkelijk dier om mee te beginnen. Hij zit de hele dag stil en doet verder niets. Ook vindt hij het fijn als ik hem af en toe uit de kooi pak om te aaien, want hij is ontzettend tam.”

Soms eet hij een paar levende sprinkhanen, maar andijvie gaat er ook prima in. Lisa heeft haar baardagaam nu drie maanden, maar heeft nog geen leuke naam voor ‘m kunnen verzinnen. Voorlopig heet hij dan ook: ’t bies.

>> Meedoen? Mail naar L-magazine@delimburger.nl

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje