Focus wil weten wat inwoners vinden van samenwerking met Maastricht

Print
Focus wil weten wat inwoners vinden van samenwerking met Maastricht

Hoe willen Meerssenaren verder? Afbeelding: Johannes Timmermans

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Maastricht / Itteren / Rothem / Geulle / Midden-Limburg / Zuid-Limburg -

Oppositiepartij Focus houdt een enquête over het mogelijke scenario dat Meerssen taken gaat uitbesteden aan Maastricht. Wat vinden de inwoners van die regiegemeente?

Focus had het liefst gezien dat de gemeente Meerssen te rade gegaan was bij haar inwoners over de mogelijk nieuwe constructie. Meerssen overweegt een samenwerking met Maastricht aan te gaan omdat de betrekkelijk kleine organisatie niet alle taken zelf aan kan. Omdat een door de gemeente georganiseerde peiling geen gestalte heeft gekregen, houdt Focus er nu zelf eentje.

Fusie

Focus ziet het in het leven roepen van een regiegemeenteconstructie als een opmaat naar gemeentelijke herindeling. „Wij denken dat het een voorbode is van fusie met Maastricht, over een aantal jaren”, zo licht raadslid Björn Hendriks toe.

Focus wil, voordat de raad beslist of er verder onderzoek gedaan wordt naar de nieuwe constructie, weten wat de inwoners nu eigenlijk willen. Focus meent dat andere opties niet genoeg onderzocht zijn. Zo geeft de fractie aan dat ze, indien nodig, ook nog open staat voor herindeling met andere, omliggende gemeenten.

De enquête is onder meer te vinden op de Facebookpagina van Focus Meerssen.