Advocaat Brech: ‘Laat rechter deze nachtmerrie beëindigen’

Print
Advocaat Brech: ‘Laat rechter deze nachtmerrie beëindigen’

Afbeelding: ANP

Advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos Brech vrijkomt. Hij zal woensdag aan de rechtbank in Maastricht vragen Brech in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen.

Dat zei Roethof dinsdagavond bij RTL Late Night. Roethof zei de rechter te vragen om „deze nachtmerrie voor meerdere personen te beëindigen”. De nabestaanden krijgen volgens hem ten onrechte de hoop dat een veroordeling zal volgen.

Lees ook: Zaak Jos Brech: formaliteit met emotionele lading

Jos Brech verschijnt woensdag tijdens een niet-inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Hij wordt verdacht van het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden van Nicky Verstappen. Het toen 11-jarige jongetje werd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998 dood gevonden. Roethof zegt dat Brech de jongen niet ontvoerd, niet verkracht en niet gedood heeft.

De op de onderbroek van Nicky gevonden DNA-sporen van B. zijn volgens Roethof geen dadersporen.

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen