Jos Brech in maart naar Pieter Baan Centrum

Print
Jos Brech in maart naar Pieter Baan Centrum

Afbeelding: De Limburger

Jos Brech, de man die verdacht wordt van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen ruim 20 jaar geleden, wordt maart volgend jaar opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Daar wordt ten minste zes weken lang onderzoek gedaan naar onder meer zijn gemoeds- en geestestoestand.

Dat bleek woensdag tijdens de eerste zitting in de rechtbank in Maastricht tegen Brech Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting, onder meer de stand van het onderzoek wordt besproken.

Zomerkamp
De 11-jarige Nicky uit Heibloem werd gedood tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in 1998. ,,20 jaar, 4 maanden en 1 dag geleden", zei de officier van justitie kort na aanvang van de zitting. De dood van de jongen bleef heel lang onopgelost, tot tijdens een groot DNA-verwantschapsonderzoek de 56-jarige Brech in beeld kwam. Brechs DNA werd gevonden op de kleding van de jongen, onder meer op de onderbroek.

Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen