Eis: 3 jaar cel voor ‘bankmol’ wegens overval

Print
Eis: 3 jaar cel voor ‘bankmol’ wegens overval

Afbeelding: ANP XTRA

Voor hun rol bij een brute overval op een bejaarde vrouw in Bladel zijn woensdag tegen drie vermeende leden van de zogenoemde Rabo-bende celstraffen geëist.

Tegen medewerker Mehmethan E. (23) van de Rabobank, die de overvallers zou hebben getipt over het grote geldbedrag dat het slachtoffer had opgenomen, eiste de officier van justitie drie jaar gevangenisstraf.

Uitkijk

Tegen Nabil D. (25) eiste de aanklager zes jaar celstraf voor de overval en tegen Rashid K., die een voorverkenning zou hebben uitgevoerd en op de uitkijk stond, eiste ze vier jaar cel.

De 78-jarige vrouw werd in de nacht van 6 op 7 september in haar seniorenwoning overvallen en toegetakeld. De overvallers maakten geen geld buit.

Rabo-bende

Het spoor leidde naar de Rabo-bende omdat de bejaarde vrouw twee maanden eerder 79.000 euro had opgenomen bij haar bank. Het geld lag echter niet meer in haar woning omdat ze het aan haar zoon had gegeven.

In Limburg speelde onlangs een vergelijkbare zaak. Een Rabobankmedewerker wordt verdacht tipgever te zijn van de overval op een Duitse klant in Venlo.