Start Vuelta in 2020 in Utrecht en Brabant

Print
Start Vuelta in 2020 in Utrecht en Brabant

Afbeelding: EPA

De Ronde van Spanje start in augustus 2020 in Nederland. De wielerronde begint dat jaar met een ploegentijdrit Utrecht.

De Ronde van Spanje start in augustus 2020 in Nederland. De wielerronde begint dat jaar met een ploegentijdrit in Utrecht. De tweede etappe gaat van Den Bosch naar Utrecht en de derde etappe heeft start en finish in Breda. De directie van de Vuelta heeft dat besloten en laten weten aan de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen.

De provincies Utrecht en Noord-Brabant en de gemeenten Utrecht, Den Bosch en Breda zijn alle betrokken bij de organisatie. Zij reageren woensdag verheugd op de toekenning.

De organisatie kost 14 miljoen euro. De twee provincies en drie gemeenten betalen 6,4 miljoen euro. Sponsors hebben 5,1 miljoen euro toegezegd. De financiers hopen nog op een subsidie van 2,5 miljoen euro uit Den Haag.

Utrecht

Utrecht wordt volgens burgemeester Jan van Zanen de eerste stad ter wereld die de drie grote wielerronden heeft verwelkomd. De stad was in 2010 finishplaats in de Giro d’Italia en in 2015 vond er de start van de Tour de France plaats. ,,Het is een feest la Salida Official in 2020 te mogen organiseren’’, aldus Van Zanen.

De start van de Vuelta is niet vaak in het buitenland maar was in 2009 al eens in Nederland. Destijds was Assen de startplaats.