Tekort

Parkeerellende bij ziekenhuis Klinikum in Aken

Print
Parkeerellende bij ziekenhuis Klinikum in Aken

Parkeerellende bij het Klinikum Aken. Afbeelding: Johannes Timmermans

Noord-Limburg / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath -

Patiënten uit der Limburgse grensstreek die naar het academisch ziekenhuis Klinikum in Aken moeten, vinden steeds moeilijker een parkeerplaats.

Akens academisch ziekenhuis Klinikum aan de grens bij Vaals kampt met een groot tekort aan parkeerplaatsen. Het tekort wordt geraamd op tweehonderd tot vierhonderd plekken.

Ergernis

Dagelijks is het vinden van een vrije parkeerplaats de grote ergernis van patiënten van het Klinikum. Ook veel Limburgers hebben er last van. Steeds vaker moeten patiënten of bezoekers hun auto ver van het ziekenhuis parkeren. Regelmatig komen daardoor patiënten te laat op een afspraak.

Enkele jaren geleden telde het Klinikum nog 2111 parkeerplaatsen. Ongeveer 200 plekken zijn momenteel niet te gebruiken, vanwege verschillende bouwwerkzaamheden. Een deel van die werkzaamheden wordt binnenkort afgerond.

Garage

Het Klinikum verwacht voor een deel uit de actuele parkeerzorgen te zijn als de geplande parkeergarage bij het Klinikum eindelijk gebouwd wordt. De bouw is ongeveer een half jaar vertraagd. Die garage moet ook gebouwd worden omdat een deel van de huidige parkeerplaatsen moeten verdwijnen vanwege uitbreiding van het ziekenhuis.

Tijdens de komende wintermaanden wordt het probleem alleen maar groter omdat dan meer mensen met de auto naar het ziekenhuis willen komen. Vanuit de regio Heerlen is het Klinikum overigens per bus bereikbaar.