D’r Toebacksman va Clumme in reeks Bokkerijders

Print
D’r Toebacksman va Clumme in reeks Bokkerijders

Een befaamde bokkerijder uitgebeeld. Afbeelding: Rob Oostwegel

Zuid-Limburg / Klimmen / Noord-Limburg / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Arthur Moonen sr. is de schrijver van De Bokkerijders: D’r Toebacksman va Clumme. Dit wordt uitgegeven door Boekscout.

De auteur verdiept zich niet alleen in de mensen zelf, maar ook hoe ze woonden, welke beroepen ze uitoefenden, wat ze aten, met welke munten ze betaalden en hun dagelijkse bezigheden. De gepleegde feiten en veroordelingen zijn onttrokken aan de gerechtsprotocollen uit die tijd, te vinden in allerlei archieven. Voor Arthur Moonen is dit het vijfde boek/verhaal in de serie over de Bokkerijders.

Marskramer

Jacques Roosen alias D’r Toebacksman van Clumme was een marskramer die met voornamelijk tabak en andere artikelen de Limburgse boerderijen, huizen en herbergen afstruinde. Als lid van de Bokkerijders zag hij hierdoor kans om de bende te voorzien van interessante inlichtingen omtrent de buit die hier en daar te halen was. Ook de ontwikkelingen op het kasteel van Wittem en de hieruit voortvloeiende gebeurtenissen maken het spannend om het verhaal te lezen. Het uiteindelijke plot maakt alles nog spannender en interessanter. Nagenoeg alle personen in het verhaal hebben echt geleefd en veel gepleegde feiten zijn echt gebeurd. Bijna alle personen uit het verhaal hebben uiteindelijk de door hen gepleegde feiten met de dood moeten bekopen op het schavot van de beul.

ISBN nummer: 978-94-022-4957-6

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje