OM: 21 dna-sporen van Brech op Nicky Verstappen

Print
OM: 21 dna-sporen van Brech op Nicky Verstappen

Afbeelding: De Limburger

Het dna van verdachte Jos Brech is 21 keer aangetroffen op de kleding en het lichaam van Nicky Verstappen. Dat vertelde de officier van justitie tijdens de niet-inhoudelijke zitting woensdag in de rechtbank in Maastricht.

Bij het onderzoek werden 18 sporen op de onderbroek gevonden, één op de pyjama en één op het lichaam van de jongen. Verder werden er ook drie haren gevonden waarvan het dna overeenkomt met dat van Brech.

Omdat Brech niet mee was op kamp of de jongen zelfs maar kende, moeten die sporen wel verklaard worden, betoogde de officier. Een verklaring daarover heeft Brech niet gegeven. "Als de verdachte een zuiver geweten heeft, had hij toch van de daken geschreeuwd dat hij niet weet hoe zijn dna op de onderbroek terecht was gekomen?" 

Lees ook: Advocaat Brech: geen bewijzen voor misdrijf met Nicky

Volgens hem is er ook geen sprake van secundaire overdracht, dus dat het DNA van Brech via iemand anders op Nicky is terechtgekomen.

Volg de zaak hier in ons liveblog.

Het Openbaar Ministerie vindt daarom dat er voldoende redenen zijn om Brech in de cel te houden. Hij zit sinds zijn arrestatie afgelopen augustus vast en zijn advocaat had gevraagd om opheffing van de voorlopige hechtenis. De rechtbank zal later beslissen of Brech moet vastblijven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen