OM: 21 dna-sporen van Brech op Nicky Verstappen

Print
OM: 21 dna-sporen van Brech op Nicky Verstappen

Afbeelding: De Limburger

Het dna van verdachte Jos Brech is 21 keer aangetroffen op de kleding en het lichaam van Nicky Verstappen. Dat vertelde de officier van justitie tijdens de niet-inhoudelijke zitting woensdag in de rechtbank in Maastricht.

Bij het onderzoek werden 18 sporen op de onderbroek gevonden, één op de pyjama en één op het lichaam van de jongen. Verder werden er ook drie haren gevonden waarvan het dna overeenkomt met dat van Brech.

Omdat Brech niet mee was op kamp of de jongen zelfs maar kende, moeten die sporen wel verklaard worden, betoogde de officier. Een verklaring daarover heeft Brech niet gegeven. "Als de verdachte een zuiver geweten heeft, had hij toch van de daken geschreeuwd dat hij niet weet hoe zijn dna op de onderbroek terecht was gekomen?" 

Lees ook: Advocaat Brech: geen bewijzen voor misdrijf met Nicky

Volgens hem is er ook geen sprake van secundaire overdracht, dus dat het DNA van Brech via iemand anders op Nicky is terechtgekomen.

Volg de zaak hier in ons liveblog.

Het Openbaar Ministerie vindt daarom dat er voldoende redenen zijn om Brech in de cel te houden. Hij zit sinds zijn arrestatie afgelopen augustus vast en zijn advocaat had gevraagd om opheffing van de voorlopige hechtenis. De rechtbank zal later beslissen of Brech moet vastblijven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen