ING-baas Hamers: ‘Dit had nooit mogen gebeuren’

Print
ING-baas Hamers: ‘Dit had nooit mogen gebeuren’

Afbeelding: ANP

/ Zuid-Limburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls -

ING-baas Ralph Hamers uit Simpelveld heeft woensdagmiddag in de Tweede Kamer berouw getoond over recente gebeurtenissen bij de bank.

Dat witwaspraktijken niet werden aangepakt had ‘nooit mogen gebeuren’ en dat het desondanks de bedoeling was zijn eigen salaris met de helft te verhogen, was een ‘inschattingsfout’, aldus Hamers.

Vertrouwen

Hamers was naar de Kamer gekomen om mee te praten over herstel van vertrouwen in de financiële sector. „Het is heel pijnlijk wat er is gebeurd, maar er gaan ook veel dingen goed”, probeerde de ING-topman duidelijk te maken. Volgens hem is er ‘niet met opzet maar onbedoeld’ ongewenst gedrag vertoond en is ING ‘iedere dag’ bezig om dit tegen te gaan.

Lees ook: ING-baas Ralph Hamers: een serieuze Limburgse jongen met scherpe randjes

‘Ik vind het heel erg”, aldus Hamers. „We werken keihard om het goed te doen. Er gaan echter ook dingen fout. Dit raakt iedere medewerker van ING.” Hij zegt het ‘beeld dat wordt geschetst in de media over ING’ te begrijpen.

Maar parlementariërs leken niet erg onder de indruk van diens knieval. „Hoe denkt de heer Hamers het vertrouwen terug te winnen, terwijl er bij zijn eigen bank fraude aan de orde is, de bank daar van weet en tegelijkertijd toch een salarisverhoging wil doorvoeren?”, hoonde PvdA-Kamerlid Henk Nijboer.

Recordboete

ING ontving dit jaar een recordboete van 775 miljoen euro vanwege het witwasschandaal. In het voorjaar raakte de bank in opspraak omdat het salaris van Hamers zou stijgen van 2 naar 3 miljoen euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen