Gezonde soep voor de nodige balans in de lekkere decembermaand

In de decembermaand staan we bloot aan allerlei calorierijke verleidingen. Een gezond soepje tussendoor is net zo lekker!

In de decembermaand staan we bloot aan allerlei calorierijke verleidingen. Een gezond soepje tussendoor is net zo lekker!© Ellis Visser

Ellis Visser

Ellis Visser© Ellis Visser

thumbnail: In de decembermaand staan we bloot aan allerlei calorierijke verleidingen. Een gezond soepje tussendoor is net zo lekker!
thumbnail: Ellis Visser

De feestdagen staan in het teken van veel en lekker eten. Ik verheug me er altijd van tevoren al op. Samen aan tafel en alleen aandacht voor elkaar en eten. Om een beetje balans te brengen in de decembermaand eet ik ook veel gezonde dingen. Bijvoorbeeld soep.

Ellis Visser

We eten het bijna elke week en als het kan, eten we van één pan twee dagen. Maar als ik heel eerlijk ben, halen we dit zelden. De soep is te lekker en we eten de pan leeg. Het liefst gebruik ik alleen verse ingrediënten en géén bouillonblokje (maar soms is het gewoon echt lekkerder). Deze keer pak ik wortels, tomaten en tijm. Samen met wat uien en knoflook heb je een ontzettend lekker soepje. Niks moeilijks aan.

Wortel-tomatensoep met tijm Voor 4 personenBereidingsduur: 30 minutenMoeilijkheidsgraad: makkelijkIngrediënten- 8 wortels- 10 romatomaten- 5 takjes tijm- 3 uien- 1,5 liter water- 1 teentje knoflook- peper en zout- extra vergine olijfolie

BereidingNeem een soeppan. Snijd de uien en knoflook fijn en doe met een beetje olie in de pan. Snijd de wortel in stukjes en voeg toe. Was de tomaten, snijd in stukken en voeg toe. Roer goed door. Risp de tijm van de takjes en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het water toe en kook 15 minuten op laag vuur. Pureer de soep. Schenk in een kom en besprenkel met nog wat extra vergine olijfolie. Fijne feestdagen!

» Meer recepten? Kijk eens op www.delimburger.nl/recepten» Ellis blogt op healthtastic.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee