Emotionele moeder Nicky: ‘Brech kijk me aan’

Print

Urenlang heeft ze aan moeten horen wat er gezegd werd over haar overleden zoon Nicky. Bij het schorsen van de zitting kan Berthie Verstappen zich even niet meer inhouden. ,,Kijk me aan. Brech. Kijk me aan”, roept ze terwijl Jos Brech de zaal verlaat.

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen in 1998. Hij staat deze woensdag voor de rechter in een pro-formazitting waarin gekeken wordt of hij langer in voorlopige hechtenis moet blijven. Tijdens de zaak kwamen veel pijnlijke details naar boven. De ouders van Nicky zaten er bij, en hoorden het aan.

Lees ook: Jos Brech doorbreekt stilzwijgen in rechtbank: ‘Ik heb het niet gedaan’

Emotie
Brech liep tijdens een schorsing van de zaak redelijk onbewogen de zaal uit toen Berthie hem nariep. ,,Ik wil hem hebben”, zegt ze nog zacht als Peter R. de Vries haar vasthoudt en de tribune af begeleidt.

De rechtbank maakt op zijn vroegst om half vijf bekend of Brech vast blijft zitten en of Brechs advocaat meer stukken moet krijgen.

Los
Brechs advocaat Gerald Roethof bepleitte in meer dan een uur lang betoog dat er niet eens duidelijk is of er sprake is van een misdrijf. Hij wil dat Brech naar huis wordt gestuurd en vindt zelfs dat de zaak tegen hem geseponeerd moet worden.

Volgens het openbaar ministerie zijn er 21 DNA-sporen van Brech gevonden, voor het overgrote deel op de onderbroek van de jongen. Dat kan er niet toevallig terecht zijn gekomen, stelt justitie.

Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog