Deze sinaasappel-yoghurtsoufflé is de ultieme uitsmijter van elk diner

Print

Afbeelding: Studio Philippi

Dit dessert vind ik een perfecte afsluiting van een feestelijke etentje. De soufflé mag zo in een mooie schaal op tafel, want warm of lauwwarm is-ie op z'n best!

De basis voor het beslag kun je een paar uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Klop de eiwitten pas stijf vlak voordat je de soufflé in de oven wilt schuiven (net voor het opdienen van het hoofdgerecht).

Sinaasappel-yoghurtsoufflé
Voor 6 personen
Bereiden: 25 minuten
Oven: 40 minuten

Ingrediënten
- 3 sinaasappels
- 3 eieren
- 50 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml volle yoghurt
- 100 gram bloem
- 200 ml slagroom
- 250 ml vanilleyoghurt
- poedersuiker

Nodig
- mixer
- ingevette soufflé- of ovenschaal (inhoud 1 liter)

Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers alle sinaasappels uit en meet 125 ml sap af. Splits de eieren voorzichtig.
Klop met de mixer de boter met 175 gram suiker, de vanillesuiker en de sinaasappelrasp romig. Klop er het afgemeten sap, de eidooiers en de volle yoghurt door. Zeef de bloem erboven en spatel erdoor.
Klop in een schone kom met schone gardes de eiwitten tot stevige pieken. Spatel het eiwitschuim in 2 porties luchtig door het beslag. Schenk het beslag in de ovenschaal.
Bak de soufflé in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Open tussentijds de ovendeur niet! Klop intussen de slagroom met de resterende 25 gram suiker stijf. Voeg de vanilleyoghurt in 2 porties toe en klop tot een lobbige room.
Neem de soufflé uit de oven. Bestuif met poedersuiker en serveer meteen met de yoghurtroom.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!