Taalcafés in Nederweert, Weert en Maasbracht

Print
Taalcafés in Nederweert, Weert en Maasbracht
Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Maasbracht / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Midden-Limburg -

Wie beter Nederlands wil leren spreken, kan sinds kort op woensdagochtend van 10 tot 11.30 uur ook terecht bij het Taalcafé in Bibliocenter Nederweert aan de Kapelaniestraat 8 in Nederweert. Net als in Weert - op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur bij Bibliocenter Weert en in Maasbracht - op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur bij De Spil - kun je hier elke week op een leuke, ontspannen manier samen oefenen met de Nederlandse taal.

Het Taalcafé is er voor iedereen die ervaring kan gebruiken bij het spreken van de Nederlandse taal en zelf beter Nederlands wilt leren. Dit kunnen anderstaligen zijn maar ook mensen die in Nederland geboren en opgegroeid zijn.

Tijdens de bijeenkomsten worden in een ontspannen sfeer bij een kopje koffie of thee gesprekken gevoerd met anderen. Die kunnen gaan over alledaagse onderwerpen als werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid. Ook woordspelletjes, het lezen van de krant of het bespreken van actualiteiten kunnen onderdeel zijn van het ‘cafébezoek’. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

In het Taalcafé begeleiden vrijwilligers de gesprekken. Bezoekers leren naast de taal ook meer over de Nederlandse cultuur en die van de andere bezoekers. In die zin is het Taalcafé ook een culturele ontmoetingsplaats. Voor info: taalcoördinator Toos Jenniskens, c.jenniskens@bibliocenter.nl. Bellen kan ook: 088 2432022 of 06 3612 6111.