In opspraak geraakt re-integratiebureau Maas Groep failliet verklaard

Print
In opspraak geraakt re-integratiebureau Maas Groep failliet verklaard

UWV stelde recent onderzoek in naar Maas groep Afbeelding: Harry Heuts/MHL

Midden-Limburg / Zuid-Limburg / Noord-Limburg / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Re-integratiebureau Maas Groep is failliet verklaard. Het bedrijf, opgericht in Roermond en met dertig vestigingen in Nederland, lag sinds enkele weken onder vuur vanwege haar werkwijze.

Het bedrijf nam regelmatig oudere werknemers in dienst die bij hun oude werkgever door diverse oorzaken boventallig waren verklaard. Zij gingen veelal aan de slag als ervaringsdeskundige en moesten lotgenoten begeleiden en adviseren naar nieuw werk. Diverse medewerkers voelen zich echter door Maas groep misleid, omdat zij bij de overname van hun dienstverband afstand namen van hun (vaak riante) rechten bij hun oude werkgever. Maas groep kreeg bovendien een flink bedrag mee van die oude werkgever. Na een jaar tot anderhalf jaar stonden deze werknemers echter alsnog op straat.

De Monitor

Televisieprogramma De Monitor besteedde aandacht aan de werkwijze. Dat leidde ertoe dat keurmerkorganisatie Blik Op Werk haar keurmerk voor Maas groep opschortte en een onderzoek instelde naar het werkgeverschap van het bureau. Ook UWV stelde een onderzoek in, omdat er in het televisieprogramma gewag gemaakt werd van mogelijke fraude met uitkeringen.

Of het faillissement gevolgen heeft voor het onderzoek van UWV kan een woordvoerder niet zeggen. „We worden nu inderdaad ingehaald door de actualiteit, maar dat wil niet zeggen dat we op basis van het onderzoek wel degelijk kunnen leren. Eerste prioriteit is nu het personeel goed opvangen en begeleiden naar nieuw werk”, aldus een woordvoerder van het UWV.