Oos Heem ‘regelt’ ton voor inrichting

Gemeenschapshuis Oos Heem in Koningsbosch. © Gemeente Echt-Susteren

De beheerstichting en de gebruikers van Oos Heem in Koningsbosch kunnen 100.000 euro spenderen aan meubilair en apparatuur. Het bedrag bestaat uit verschillende subsidies.

Rob Stikkelbroeck

„Een heel mooi bedrag, meer dan waar we op gerekend hebben”, zegt voorzitter Jo Houben van de Stichting Beheer Gemeenschapsvoorziening Koningsbosch. Vooraf is afgesproken dat de gemeente en woningstichting Woongoed 2-Duizend de verbouwing betaalden en de beheerstichting en de verenigingen verantwoordelijk waren voor de inrichting. Hiervoor is een beroep gedaan op het Oranjefonds, het VSB-fonds, het Kansfonds, het FSI-fonds en het RCOAK-fonds, die tot grote vreugde van de stichting en de gebruikers allemaal een bijdrage hebben toegezegd. Deze subsidies, samen met een bijdrage van de gemeente, het resultaat van een sponsoractie in het dorp en een eigen bijdrage van de stichting, hebben geleid tot het bedrag van 100.000 euro.

De bouw van het gemeenschapshuis viel 120.000 euro duurder uit vanwege stijgende kosten in de bouw. De gemeente trok de beurs, met name vanwege de realisering van een huiskamerproject in Oos Heem. Ook duurde de verbouwing langer dan gepland en haakten in het voortraject twee potentiële huurders af.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal