Vliegertsdijk in Grashoek beruchte ‘dodenweg’

Print
Vliegertsdijk in Grashoek beruchte ‘dodenweg’

Op de Vliegertsweg lieten de afgelopen veertig jaar op bijkans dezelfde plek vier fietsers het leven Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Grashoek / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Reuver / Meerlo / Tienray -

De Vliegertsdijk in Grashoek heeft een bedenkelijke reputatie als ‘dodenweg’. Met het overlijden van twee Poolse mannen woensdagmorgen, staat de teller op vier.

Bizar is dat de vier slachtoffers op praktisch dezelfde plek op de Vliegertsdijk het leven lieten. Bijna veertig jaar geleden werd een puber uit Grashoek doodgereden op de kaarsrechte weg die veel wordt gebruikt door middelbare scholieren die in Panningen op school zitten. Op 19 december 2002 verongelukte op dezelfde plek op klaarlichte dag een 22-jarige Keniaanse vrouw die bij dezelfde plantenteler werkte als de twee Poolse mannen (50 en 52) die woensdagmorgen om half acht in het donker verongelukten. Ook die werden van de fiets gereden. Een derde man (46) uit Polen raakte daarbij zwaargewond.

Een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas zegt dat de Vliegertsdijk niet als onveilig te boek staat. De gemeente wacht de bevindingen van de politie rond het ongeluk van woensdag af, maar ze ziet tot nu toe geen aanleiding om de verkeersveiligheid te verbeteren.