Defecte auto nekt dief tijdens politieachtervolging richting Limburg

Print
Defecte auto nekt dief tijdens politieachtervolging richting Limburg

Afbeelding: Thinkstock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een 43-jarige Nederlander die in het Duitse Kaarst verschillende jerrycans met benzine vulde, is na een wilde achtervolging niet ver van Venlo aangehouden door de Duitse politie.

Hij werd uiteindelijk genekt door zijn eigen auto, die het onderweg begaf. Dat meldt de Duitse krant Rheinische Post.

Venlo

Een Duitse agente die op dat moment eigenlijk niet aan het werk was, zag de man dinsdagavond rond kwart voor zes benzine stelen bij een tankstation in Kaarst, niet ver over de grens bij Venlo. Hij zette de vaten op zijn achterbank en reed weg. De agente besloot de achtervolging in te zetten.

Volgens de politieagente ging de achtervolging, door de bebouwde kom, gepaard met snelheden tot 100 kilometer per uur. De man ging er vandoor naar snelweg A61 richting Venlo. Daar begaf zijn auto het echter. De man weigerde zijn voertuig te verlaten.

Vangrail

Daarop dirigeerde de politievrouw hem met geweld richting de vangrail, tot haar collega’s arriveerden. Die ontdekten dat de 43-jarige Nederlander geen rijbewijs had. Medisch onderzoek toonde aan dat hij mogelijk amfetaminen en cocaïne had gebruikt. Hij had ook amfetamines op zak, evenals een zakmes. De kentekenplaten van zijn auto bleken gestolen.