Franse politie verspreidt poster in jacht op tereurverdachte Straatsburg

© Police Nationale

Franse autoriteiten hebben een poster verspreid en roepen getuigen op zich te melden in de zoektocht naar Cherif Chekatt (29), die verdacht wordt van de aanslag rond de kerstmarkt in Straatsburg.

AD

Daarbij kwamen drie mensen om het leven en raakten meer dan tien mensen gewond. Chekatt is nog steeds spoorloos.

De poster meldt dat het om een ‘gevaarlijk individu’ gaat en roept de Fransen op om vooral niet zelf in te grijpen. Iedereen die mogelijk weet waar Chekatt zich ophoudt, wordt opgeroepen contact op te nemen met de autoriteiten.

Ruim 700 agenten en soldaten kammen Straatsburg uit in de zoektocht naar de verdachte. Bruggen worden geblokkeerd en de grens met Duitsland wordt zwaarbewaakt.

Abdeslam

Het is niet de eerste keer dat de Fransen op jacht moeten naar een terreurverdachte. Salah Abdeslam, de Belg die betrokken was bij de aanslagen in Parijs van november 2015, bleef bijvoorbeeld ruim vier maanden uit handen van de politie. Op 18 maart 2016 werd hij aangehouden in de Belgische plaats Molenbeek.

In januari 2015, na de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, ook in Parijs, wisten de Frans-Algerijnse gebroeders Chérif en Saïd Kouachi twee dagen uit handen van de politie te blijven. Ze verschansten zich in een drukkerij in het dorpje Dammartin-en-Goële, ten noordoosten van Parijs. Daar werden ze uiteindelijk doodgeschoten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal