Winterfeest op het Kabouterpad en speuren naar sporen in De Groote Peel

Print
Winterfeest op het Kabouterpad en speuren naar sporen in De Groote Peel

Ga je mee naar het Kabouterpad? Afbeelding: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Ospeldijk -

Staatsbosbeheer biedt in de Kerstvakantie weer activiteiten voor het hele gezin in Nationaal Park De Groote Peel. Voor kleuters en hun (groot)ouders is er een Winterfeest op het Kabouterpad. Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen met speuren naar sporentochten. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

In Nationaal Park De Groote Peel is een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts en rode wangen doen de kleuterkabouters een aantal sPeelse kabouteropdrachten. Je kunt het Kabouterpad elke dag doen, maar op donderdag 27 december wordt het ‘Winterfeest’ gevierd. Voor kleuters die de route lopen zijn er dan diverse extra’s. Anouk (van Reintje) zingt liedjes. Kabouter Klets vertelt een winters verhaal. Bij de knutselkabouters kun je iets lekkers maken voor de vogels. Ook Heksje Wijsneus is op bezoek, samen met haar pony’s. En de Smikkel-en-smul-kabouters zijn er om je te verwennen. Reserveren is niet nodig. Starten kan tussen 11.00 en 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum. Daar koop je voor € 5,- een deelnamekaart én een rode muts. Ouders en/of begeleiders hoeven niet te betalen.

Speuren naar sporen

Voor gezinnen met iets grotere kinderen zijn er in de Kerstvakantie Speuren naar sporentochten. Tijdens deze excursies ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar diersporen in de natuur. Na afloop kun je een uilenbal pluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen van zo’n bal komt soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier tevoorschijn. Met behulp van zoekkaarten kun je je vondst determineren. De gids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek. Er is een Speuren naar sporentocht op donderdag 27 en vrijdag 28 december. Starten om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind Aanmelden is gewenst en kan via een mail naar: depelen@staatsbosbeheer.nl of tel. 0495-641497.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje