Mysterie: man ligt dood op A73, vrouw zwaargewond in naastgelegen maisveld

Print
Mysterie: man ligt dood op A73, vrouw zwaargewond in naastgelegen maisveld

Afbeelding: Etienne Zegers

Sint Odiliënberg / Midden-Limburg -

Op de A73 bij Sint Odiliënberg is woensdagnacht een dode man aangetroffen. Ook heeft de politie in een maisveld in de buurt van de snelweg een auto gevonden met daarin een zwaargewonde vrouw. De politie tast nog in duister en spreekt voorlopig van een ‘mysterieuze zaak’.

Lees ook:Politie vindt dode en zwaargewonde op A73 bij Sint Odiliënberg

Wat er woensdagnacht precies is gebeurd op de A73, is nog volstrekt onduidelijk. De politie kreeg rond 00.30 uur een melding binnen dat er ‘iets’ op de A73 lag. Het bleek het lichaam van een overleden persoon te zijn. Bij onderzoek in de omgeving stuitte de politie op een auto in het maisveld, op een paar honderd meter verwijderd van de snelweg. De inzittende, een zwaargewonde vrouw, is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe het nu met haar is.

Politiehelikopter

De politie weet niet of er een verband is tussen de dode man en de zwaargewonde vrouw. ,,Daar doen we op dit moment onderzoek naar”, vertelt een woordvoerder. ,,Vannacht hebben we onder meer een politiehelikopter ingezet om te zoeken naar eventuele meerdere slachtoffers. Het is immers opmerkelijk dat de twee personen op zo’n korte afstand van elkaar zijn aangetroffen. Maar er zijn geen verdere slachtoffers gevonden.”

De auto, een grijze hatchback, is inmiddels door de politie weggetakeld en in beslag genomen voor verder onderzoek. Op foto’s is te zien dat de auto zwaar beschadigd is. De A73 vanaf knooppunt Het Vonderen richting Venlo is inmiddels weer open. De politie kon nog niet vertellen op hoeveel afstand van de snelweg de auto in het maisveld is aangetroffen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee