Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger > Kies digitaal

REORGANISATIE

Geplaagd Océ blaast festiviteiten af

© Getty Images/iStockphoto

Océ moet banen schrappen en heeft daarom zijn traditionele festiviteiten rond Kerst en Nieuwjaar afgelast.

Will Gerritsen

De Venlose printerfabrikant die deze week bekendmaakte dat er wegens een forse kostenreductie banen verdwijnen, heeft zijn feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst in Venlo gecanceld en ook de kerstviering in zijn Duitse vestiging in Poing afgeblazen.

Het personeel is hierover in een brief geïnformeerd. „Hoewel we successen en belangrijke gebeurtenissen moeten vieren, is het soms niet het juiste moment om dat te doen. Met de recente aankondiging over de aanstaande herstructurering hebben we het gevoel dat we de traditionele seizoensfeesten in Océ niet kunnen laten doorgaan”, aldus de brief. „We breken met deze traditie, omdat we de realiteit onder ogen moeten zien.”

Een woordvoerder van Océ: „We vinden het ongepast om een groot feest te houden vlak voordat een aantal medewerkers te horen krijgt dat ze hun baan kwijtraken.”

Océ moet in 2019 door aanhoudende slechte financiële resultaten zijn kostenpeil met 10 procent omlaag schroeven, waardoor banenverlies onvermijdelijk is. Vakbond CNV Vakmensen vreest dat in Venlo zo’n tweehonderd jobs worden geschrapt. De hoofdvestiging in Venlo telt 2100 banen van de 3500 banen wereldwijd.