Saskia Balmaekers nieuwe voorzitter Maastricht Culinair

Print
Saskia Balmaekers nieuwe voorzitter Maastricht Culinair

Saskia Balmaekers. Afbeelding: CarolaW Portretten

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Maastricht / Itteren / Rothem / Geulle -

Saskia Balmaekers is per 1 januari de nieuwe voorzitter van Maastricht Culinair, restaurants die zich inzetten voor de promotie van Maastricht als gastronomische hoofdstad.

Balmaekers volgt Esther Saris op. De uit Meerssen afkomstige Balmaekers (38) is afgestudeerd in Vrijetijdswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Ze startte de website Ciaotutti.nl, inmiddels de grootste Italië-website van de Benelux, waarvoor ze regelmatig naar Italië reist. In Maastricht wil ze de culinaire ambassadeurs nog beter op de kaart zetten. „Maastricht blijft toch de meest gastvrije stad van Nederland. Alle Italianen die ik de afgelopen jaren liet proeven van de stad, zijn keer op keer onder de indruk van de ambiance, de gastvrijheid en het niveau van de restaurants. Die reputatie wil ik graag verder uitdragen, op lokaal, nationaal en internationaal niveau.”

Onder leiding van de afzwaaiende Esther Saris werden de afgelopen drie jaar nieuwe concepten zoals Chef’s Table en een nieuwe regionale likeur geïntroduceerd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje