Partner

‘Gangsterliefje’ vecht ontslag door gemeente Heerlen aan

Print
‘Gangsterliefje’ vecht ontslag door gemeente Heerlen aan

Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek -

Een voormalige ambtenaar van de gemeente Heerlen heeft de rechter ingeschakeld om haar strafontslag aan te vechten

De zaak diende donderdag in Maastricht. Het betreft de partner van Marcel C. uit Geleen. Beiden werden op maandag 4 april 2016 opgepakt tijdens een inval van de politie. Volgens haar advocaat schildert de gemeente haar ten onrechte af als ‘gangsterliefje’.

Latrelatie

„Ik heb hier niks mee te maken. Die maandagmorgen was ik toevallig bij C. met wie ik, na een verbroken verhouding weer een latrelatie heb. Ik ben normaal gesproken alleen in het weekend bij hem. Verkeerde plek en verkeerde tijd dus. Die Porsche stond inderdaad op mijn naam, om verzekeringstechnische redenen. Dat scheelde 1200 euro per jaar aan premie”, aldus de vrouw.

Het pand van haar partner C. werd destijds doorzocht in het kader van een grootscheepse drugsactie in Zuid-Nederland, ‘Operatie Trefpunt’ genaamd. Tijdens de inval nam politie een vuurwapen, 12.000 euro en een Porsche in beslag. Die auto stond op naam van de ontslagen vrouw.

Criminele milieu

De gemeente Heerlen heeft haar zonder salaris op straat gezet vanwege de banden die ze heeft met iemand uit criminele milieu. „Haar partner is vuurwapen gevaarlijk. Hij zit in de drugshandel en is betrokken bij ripdeals”, zo omschreef de raadsman van de gemeente Marcel C. „De Porsche van 40.000 euro is met crimineel geld betaald, en dat wist betrokkene of dat had ze kunnen weten.”

De Eygelshovense werkte onder andere als leerplichtambtenaar. Na de inval in Geleen - de ex-ambtenaar zat drie dagen in de cel - stelde de gemeente Heerlen haar op non-actief. Later kreeg ze strafontslag, waardoor ze ook niet kan terugvallen op de bijstand. Ten onrechte vindt de vrouw die in de loop van 2019 voor de strafrechter moet komen wegens het bezit van het vuurwapen en witwassen van crimineel geld. De vrouw ontkent die verwijten.

Witwassen

„Het vuurwapen was niet van haar. Ze had zelfs het nooit eerder gezien. Voor witwassen is ook geen spat bewijs”, zei haar advocaat. „98 procent van het dossier waarop het ontslag is gebaseerd, gaat over C. Mijn cliënt heeft naar de werkgever, die haar prima functioneren niet bestrijdt, vanaf de inval openheid van zaken gegeven. De sanctie tegen haar is onevenredig zwaar en moet worden teruggedraaid.”

De rechtbank doet op 23 januari uitspraak.