Basiscursus bijen houden bij bijenhoudersvereniging Roer- en Leudal

Print
Basiscursus bijen houden bij bijenhoudersvereniging Roer- en Leudal

Bijen houden, een fascinerende hobby. Afbeelding: Bijenhoudersvereniging Roer- en Leudal

Haelen / Melick / Midden-Limburg -

Bijenhouders vereniging Roer- en Leudal verzorgt in 2019 een basiscursus bijen houden. Het doel is om mensen, die geïnteresseerd zijn in honingbijen, de basis te geven om verantwoord met bijenvolken om te gaan en deze vakbekwaam te behandelen.

Voor de start van de cursus is er begin 2019 een informatieavond. De cursus bestaat uit 4 theorielessen en 12 praktijklessen. De theorielessen in het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen (op donderdagavond) starten begin/half maart. De praktijklessen worden gegeven vanaf eind maart tot eind augustus, op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur op Kasteel Aerwinkel in Posterholt. In de praktijklessen leren deelnemers hoe een bijenvolk zich in de loop van het jaar ontwikkelt en hoe de imker daarop moet reageren. De cursus wordt afgesloten met een examen en een diploma.

De deelnamekosten bedragen 200 euro. In dit bedrag zijn tevens het lidmaatschap 2019 van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, het blad Bijenhouden, het cursusboek en een bijenvolkje (zonder kast) opgenomen. Deelnemers krijgen een ervaren imker als mentor toegewezen.

Info/opgave: Jan Slots, tel. 0475-452190 / e-mail imkersRoerenLeudal@gmail.com