VVD breekt lans voor komst kinderraad in Peel en Maas

Print
VVD breekt lans voor komst kinderraad in Peel en Maas

De kinderraad zou kunnen vergaderen in het Huis van de Gemeente in Panningen. Afbeelding: Peter Schols

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Noord-Limburg -

Kan in Peel en Maas een kinderraad in het leven worden geroepen met afgevaardigden van alle basisscholen? Die vraag leggen de VVD-raadsleden Suzan Hermans en Karin Jacobs voor aan het college.

Kinderen hebben vaak een verfrissende blik op zaken. Als gemeente is het belangrijk om meningen en ideeën van kinderen mee te nemen in het beleid. Daarom zou het goed zijn als de gemeente Peel en Maas een kinderraad krijgt, stellen de VVD-raadsleden Suzan Hermans en Karin Jacobs in vragen aan het college. Zo’n raad leert kinderen hoe de gemeenteraad functioneert en hoe zij als jonge inwoners invloed kunnen uitoefenen op het gemeentebestuur. De kinderraad zou zich kunnen buigen over voor jongeren belangrijke thema’s als invulling van de openbare ruimte, social media en pesten.

De VVD’ers stellen voor van iedere basisschool uit Peel en Maas twee leerlingen uit de bovenbouw af te vaardigen. Er zou vergaderd kunnen worden in de raadszaal van het Huis van de Gemeente in Panningen. Burgemeester, wethouders, raadsleden en griffie zouden de kinderraad kunnen helpen. De VVD’ ers stellen voor wellicht eerst een werkgroep in te richten. Ze hopen dat de kinderraad vanaf het schooljaar 2019/2020 aan de slag kan.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje