Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Superfood rodekool in pot, blik of pak: deze komt als beste uit de test

Het panel test acht keer rodekool in pot of pak. Niet alles is te versmaden. Afbeelding: Desiree Schippers

Fotogenieker dan avocado, gezonder dan sinaasappels en winterhard als de sterkste pieper. Maar hoe smaakt rodekool in pot, blik of pak? Ons panel proeft acht varianten.

Vergeet gojibessen, quinoa en hennepzaad. Als één etenswaar in de supermarkt het predicaat ‘superfood’ verdient, dan is het de ouderwetse rodekool. Allereerst zitten de kroppen bomvol anti-oxidanten, vezels en vitamine C, zelfs meer dan in een sinaasappel. 



Daar komt bij dat de stoere sluitkool niet moeilijk doet over een beetje barre temperaturen; hij doorstaat winterweer waardoor zelfs Piet Paulusma jammerend zijn studio wordt ingejaagd. En dan die weergaloze kleur ...