Dierbaar

Shelby de chihuahua tourt Europa rond in een vrachtauto

Print

Shelby houdt haar baasje gezelschap tijdens het werk op de vrachtauto. Afbeelding: Peter Schols

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Shelby, de chihuahua.

Geen één hond die zoveel kilometers aflegt als Shelby (2). De kortharige chihuahua van Vera Kastelic (31) uit Kerkrade gaat namelijk mee in de vrachtwagen. „Ik had geen zin meer om alleen te rijden. Daarbij dwingt Shelby me meer te bewegen.”

Shelby, vernoemd naar de Ford Mustang, is grootgebracht in de vrachtauto en reist met haar baasje Europa rond. „Ze heeft haar eigen voerbakje en gaat alleen mee als haar knuffel in haar mandje ligt.”Vera heeft Shelby nu tweeënhalf jaar. „Een betere bijrijder kan ik me niet wensen. Als een vreemde de deur openmaakt, blaft ze. Komt iemand te dichtbij, dan hapt ze.” Shelby is beschermend én weet hoe het werkt in een vrachtwagen. „Als ik moet lossen, kijkt ze in de zijspiegel. Ze houdt alles in de gaten!”

>> Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →